in

Verpleegster ontfermt zich over op sterven na dode baby – 18 jaar later maakt ze zijn examenfoto’s

Het personeel in hospices is altijd voorbereid op een bitter afscheid, omdat ze weten dat mensen die gewoonlijk naar hen toe komen, hun instelling niet levend verlaten.

Maar natuurlijk zijn er van die wonderen die alle verwachtingen overtreffen. En Branden West is een van hen. Hier is zijn verhaal…

Zelfs voordat Branden West op deze wereld kwam, maakten zijn ouders zich al zorgen over hoe hij zou overleven. Zijn moeder Cheri West was voor een prenatale screening gegaan toen artsen haar vertelden dat haar ongeboren zoon enkele complicaties had die zijn leven moeilijk zouden maken.

Na zijn geboorte ontdekte de familie dat de toestand van hun zoon nog slechter was als ze aanvankelijk hadden gedacht. Branden werd geboren met het Pfeiffer-syndroom dat de vorm van zijn gezicht en schedel aantastte.

Na zijn geboorte voorspelden artsen dat de kleine jongen slechts 18 maanden oud zou worden.

In de wetenschap dat hij niet lang meer te leven zou hebben, besloten zijn ouders hem in een hospice te plaatsen, zodat de korte tijd die hun zoon op aarde had zo comfortabel mogelijk was. In het hospice ontmoette de kleine Brendan Michele Eddings.

Lees ook
Zwaargewond slachtoffer achtergelaten nadat auto tegen boom knalt

Eddings herinnert zich nog de dag dat ze erachter kwam dat ze een kleine jongen moest opnemen in het hospice. Ze herinnert zich: “De dag dat ik hem ging opnemen, verwachtte ik dat het een zeer zware, betraande, emotionele ontmoeting zou zijn. Deze ouders lieten tenslotte hun zoontje in een hospice opnemen.”

Maar de kleine jongen die ze ontmoette was een gelukkig ventje en leek in een goed humeur; iets wat ze niet had verwacht. Een van de problemen waar Brendan last van had, had te maken met zijn ademhalingssysteem.

Ze herinnert zich een gespannen nacht toen de kleine jongen moeite had om te ademen en ze niet zeker wist of hij de nacht zou halen. “Ik herinner me dat ik God smeekte om hem alsjeblieft gewoon te nemen of hem beter te maken, het was gewoon te moeilijk voor hem, zijn familie en iedereen die bij zijn zorg betrokken was”, zei Eddings.

Lees ook
Dronken vrouw geeft over van eigen scheet

Gelukkig overleefde Branden het en werd het inderdaad beter. Eddings herinnert zich liefdevol: “Branden was de eerste patiënt die ik ooit had mogen ‘ontslaan’ uit het hospice.”

In 2020, toen Branden 18 jaar oud werd, had Eddings het onmiskenbare genoegen om hem te zien afstuderen van Apollo High School met zijn diploma. Ze zag hem het podium oplopen om zijn diploma in ontvangst te nemen; een moment waarvan niemand dacht dat hij het zou meemaken.

Eddings was bijzonder opgewonden om te zien dat haar oude patiënt het zo goed deed in het leven en nam zelfs foto’s van hem en bewerkte ze om te vieren dat hij de middelbare school had voltooid.

Wat een prachtig verhaal van mensen die elkaar steunen en aanmoedigen. Dit verhaal tovert echt een glimlach op mijn gezicht.

Zorg ervoor dat je dit verhaal deelt met je vrienden en familie, om ze mee te laten delen in een beetje vreugde.

Man (42) aangehouden na verkrachting meisje van 14 dat op terugweg was van school

Man met hele zeldzame aandoening poept uit zijn penis en komt klaar uit zijn achterste