in

Man (42) aangehouden na verkrachting meisje van 14 dat op terugweg was van school

Het parket van Oost-Vlaanderen heeft een verdachte aangehouden voor de verkrachting van een meisje van veertien uit Deinze, in december vorig jaar. De verlossende tip kwam er na een opsporingsreportage van FAROEK op HLN afgelopen zondag.

In december vorig jaar werd een meisje van 14 op de terugweg van school van haar fiets gesleurd en in een gracht getrokken, door een onbekende man. Daar verkrachtte hij haar op klaarlichte dag. Het meisje verzette zich hevig en probeerde te ontsnappen, maar de man was erg agressief. Sindsdien tastte het gerecht in het duister.

Lees ook  Cocaïne gevonden in bloed chauffeur truckongeluk Nieuw-Beijerland, blijft wel op vrije voeten

Afgelopen zondag toonde FAROEK bewakingsbeelden van een onbekende man op een fiets, die verdacht werd van de verkrachting het meisje . Begin deze week kwamen een aantal tips binnen van kijkers. Naar aanleiding daarvan is nu een 42-jarige man aangehouden door de onderzoeksrechter. De familie van het slachtoffer is vanmorgen ingelicht.

Lees ook  Verzorgingshuis kan de energierekening niet meer betalen, 66 ouderen in de kou

“Het gaat om een 42-jarige man, die gisteren verhoord is door de onderzoeksrechter”, zegt Annelies Verstraete van het parket Oost-Vlaanderen. “Na het verhoor besliste de onderzoeksrechter om de man aan te houden op verdenking van verkrachting ten aanzien van een minderjarige. Voorlopig kunnen we niet meer informatie geven in het belang van het onderzoek.”

Automobilist laat jongen (6) zwaargewond achter na aanrijding op zebrapad: ‘Het zal jouw kind maar zijn’

Verpleegster ontfermt zich over op sterven na dode baby – 18 jaar later maakt ze zijn examenfoto’s