in

Gescheiden koppel wil niets meer van kinderen weten en laat zoontjes in pyjama achter op de stoep

Frankrijk is opgeschrikt door een extreem geval van kinderverwaarlozing. Twee jongetjes van 6 en 4 jaar oud werden achtergelaten op het voetpad in het departement Aisne nabij de Belgische grens.

De kindjes droegen enkel een pyjama en zaten in de regen. Ze weenden. Zowel de vader als de moeder zeiden “dat ze hen niet meer wilden”. Dat meldt BFM-TV.

Toen het stel uit de Thiérache ging scheiden, werd er co-ouderschap afgesproken. Maar geen van beiden wilde echt voor de jongetjes zorgen.

Op een ochtend zette de vader, een dertiger, de kinderen af bij de moeder vooraleer ze kon in actie schieten om hem tegen te houden.

In de loop van de dag probeerde de moeder de jongens terug te brengen naar hun vader, die op dat moment niet thuis bleek te zijn.

Lees ook  Vrouw vindt de ware niet en trouwt met zichzelf

Buurman
De regionale krant L’Union schrijft dat de moeder de kinderen met hun tas voor het huis van de vader heeft afgezet en achtergelaten in de regen. Het oudste kind rende nog achter de auto aan.

De twee jongetjes zochten vervolgens hun toevlucht bij de buurman die op zijn beurt de politie verwittigde.

Toen daarop de moeder telefonisch werd gecontacteerd, zei ze dat “ze hen niet meer wilde”, net zoals hun vader.

Pingpong
“De moeder heeft nog iets anders te doen, ze werkt, haar situatie laat volgens haar niet toe om de kinderen in goede omstandigheden op te vangen”, verklaarde de advocaat die de kinderen vertegenwoordigde.

“De vader van zijn kant wil de kleintjes ook niet onder zijn hoede nemen. Om er zeker van te zijn dat hij niet voor ze moet zorgen heeft hij tegen de sociale dienst gezegd dat hij op elk moment de trappers kan verliezen en zijn kinderen zou kunnen slaan.

Lees ook  Drama: ‘Ik heb mijn vrouw niet verteld dat ik een zoon ben van incest-ouders’

Dus zijn de ouders pingpong blijven spelen en werden de kinderen telkens van de ene naar de andere ouder gestuurd.”

Cursus
Beide ouders zijn nu veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden met uitstel. De vader moet ook op eigen kosten een cursus volgen over de verantwoordelijkheden van het ouderschap en 3.000 euro overmaken aan elk zoontje. De moeder heeft een gelijkaardige straf gekregen.

Zij moet aan ieder kind 2.000 euro overmaken. De kinderen zijn ondergebracht bij een pleeggezin. De ouders mogen de zoontjes een uurtje per maand bezoeken.

Man krijgt briefje van PostNL: “Pakket door WC-raampje” en treft dit aan!

Gezin sluit vos acht jaar op in garage om hem tam te maken: “Zo’n dier is toch geen hond?”