in

5-jarige die vermist was sinds september, dood teruggevonden in rivier – rust in vrede

Het is nooit gemakkelijk om te horen dat een kind dat als vermist werd opgegeven, dood is teruggevonden. Het is hartverscheurend om de dood van een klein kind te vernemen.

De 5-jarige Lucian Munguia was geliefd bij zijn familie en vrienden. Op 10 september 2022 was hij met zijn vader en jongere broertjes en zusjes in Sarg Hubbard Park in Yakima, Washington.

Hier werd hij voor het laatst levend gezien. De zoektocht naar Lucian begon onmiddellijk toen de familie, vrienden en gemeenschap kwamen opdagen om naar de kleine jongen te zoeken, maar tevergeefs.

Lees ook  Voet van jongen geamputeerd na scooterongeluk in Nuenen

Op 29 december 2022 meldden de autoriteiten oproepen over menselijke resten in de Yakima rivier. De gevonden resten werden meegenomen voor autopsie en identificatie.

Op 30 december vergeleken de autoriteiten gebitsgegevens en concludeerden dat het stoffelijk overschot toebehoorde aan de vijfjarige Lucian Munguia. Volgens een verklaring van het Yakima Police Department zullen aanvullende DNA-tests worden uitgevoerd om de identiteit van de gevonden menselijke resten volledig te bevestigen.

Volgens de voorlopige autopsie verklaarde de politie dat er “geen aanwijzingen zijn voor criminele handelingen”.

Lees ook  Meisje (17) doodt haar verkrachter: moet 150.000 dollar aan zijn familie betalen

Een Facebookgroep gewijd aan het vinden van de kleine Lucian, meldde dat het jongetje non-verbaal autistisch was en een zwak voor zeedieren had.

Slechts een paar dagen voordat ze zijn stoffelijk overschot ontdekten, postte zijn moeder op diezelfde Facebook-groep. Met Kerstmis sprak ze over hoeveel ze haar kleine jongen miste en schreef: “Kerstmis is niet zo vrolijk zonder jou.”

Op 7 januari wordt een gebedswake voor de kleine Lucian gehouden, gevolgd door een levensviering op 14 januari.

Wij condoleren de familie van de kleine Lucian Munguia. Dit is een zeer moeilijke tijd en onze gedachten en gebeden gaan uit naar hen.

Kindje zwaargewond door val uit raam in Amsterdam

Man knalt echtgenote neer en wordt even later zelf uit het leven gerukt door boze familie